Wall Street Journal, citat de Reuters, scrie că Facebook le-a cerut unor bănci comerciale mari din Statele Unite informații financiare detaliate despre clienții acestora.

Printre informațiile cerute de Facebook se numără și informații despre diverse tranzacții cu carduri și verificări ale conturilor bancare, iar lista băncilor contactate include giganți financiari precum JP Morgan Chase, Wells Fargo sau Citigroup. 

Facebook a motivat prin intermediul reprezentaților că solicitarea face parte dintr-un set de efoturi integrate ale companiei de a oferi noi servicii comerciale utilizatorilor. 

Serviciile, potrivit spuselor Facebook, ar urma să fie integrate în Facebook Messenger, însă datele nu vor fi folosite pentru reclame personalizate și nu vor fi vândute sau partajate cu terțe entități. 

În urmă cu câteva săptămâni FastCo scria că Facebook e interesată și de tehnologia blockchain și că ar plănui să lanseze un serviciu de transfer de lichidități. Dacă zvonurile sunt adevărate, Facebook merge pe urmele Telegram, care a strâns deja aproape două miliarde de dolari de la investitori pentru a lansa un serviciu financiar asemănător, axat tot pe blockchain. 

În ultima vreme tot mai mulți giganți IT par să tânjească după lumea financiară, după modelul Alibaba sau JD.com, care dețin ambele companii financiare (JD Finance, respectiv Alipay, care e în acest moment cel mai utilizat serviciu de plăți online din Statele Unite și concurența directă a WeChatPay, a rivalei Tencent).

Facebook, Alibaba și JD.com nu sunt singurele companii care vor să intre pe piața financiară. PayPal, de exemplu, are deja un mare succes cu Venmo, în vreme ce aplicația financiară Revolut a devenit foarte populară în rândul tinerilor.

De asemenea, surse din interiorul Amazon, compania lui Jeff Bezos, susțin că Bezos urmărește să cumpere o bancă, în timp ce Samsung și Sony au în acest moment structuri care operează pe zona de asigurări și finanțe.