Facebook testeaza posibilitatea ca utilizatorii sa poate trimite mesaje private fara a fi necesara intrarea in serviciul de mesagerie. Cu aceasta functie, reteaua de socializare se apropie de functia Hangouts care permite utilizatorilor de Gmail si Google+ sa comunite intre ei fie pe desktopul calculatorului, fie cu telefonul mobil.

Reteaua lui Zuckerberg va incerca noul serviciu pe doar o parte dintre utilizatorii sai, acesta fiind un add-on la Facebook Chat Heads, lansat in luna aprilie a acestui an. Implementarea acestuia va permite celor care folosesc Facebook sa scrie statusuri, sa "urce" clipuri video sau audio, dar sa si trimita mesaje private folosindu-se doar de casuta de status a adresantului. De asemenea noul feature va pastra mesajul trimis in susul paginii destinatarului.

Facebook testeaza si introducerea unei taxe pentru mesajele trimise in scopul de a micsora numarul de spamuri. Taxarea ar urma aplicata dupa ce utilizatorii fac mai mult de o postare pe saptamana in scop promotional.