Cei de la Facebook continua sa se extinda. Ei se afla in negocieri avansate cu compania creatoare de drone, Titan Aerospace, pe care sa o cumpere cu 60 de milioane de dolari, anunta Reuters. Aceasta achizitie le-ar oferi celor de la Facebook, prin aceste drone, abilitatea de a oferi internet wireless in zonele mai putin dezvoltate ale lumii, conform celor de la TechCrunch. Astfel, Facebook incearca sa conecteze milioane de oameni care nu au in acest moment acces la internet in zone din Africa si Asia.

Seful executiv de la Titan, Vern Raburn, nu a dorit sa comenteze informatia. Titan a creat o varietate de "sateliti atmosferici" cu alimentare solara conform site-ului companiei, iar comercializarea urmeaza sa fie inceputa in 2015. Dronele, care zboara la o altitudine de 20.000 de metri si care pot ramane in aer timp de 5 ani. Cei de la Facebook sunt interesati ca Titan sa construiasca 11.000 de drone modelul Solara 60 pentru proiectul sau, conform TechCrunch.

Facebook nu este singura companie interesata sa duca internet wireless in tarile aflate in faza de dezvoltare. Anul trecut, Google a anuntat proiectul Loon, care doreste sa foloseasca baloane de aer alimentate cu energie solara.

Oferind acces wireless, Facebook s-ar putea asigura ca reteaua de socializare va fi unul dintre serviciile de baza folosite de oameni in tarile aflate in faza de dezvoltare