Facebook a adaugat o functie utila pentru Messenger. Utilizatorii din 18 tarui pot initia acum apeluri video prin Facebook Messenger, indiferent daca folosesc Wi-Fi sau o conexiune de date. Apelurile sunt gratuite si pot fi activate prin simpla apasare a simbolului de camera din fereastra de chat.

Poti de asemenea sa folosesti ambele camere,  dar pe rand. Functia a fost integrata astfel incat poti alege sa suni direct un prieten, sa initiezi apelul video in timp ce esti pe chat sau sa raspunzi. Din pacate insa, nu exista si optiunea de a dezactiva aceasta functie, dar iti poti filtra prietenii cu care poti sta pe chat.

Functia de apeluri video pentru Facebook Messenger e disponibila pentru Android si iOS, dar nu si pentru Windows Phone sau Blackberry, deocamdata.  Cei care folosesc un webcam pot accesa aceasta functie si de pe PC sau Mac. Prin acest update, Messenger devine un rival demn de luat in seama pentru servicii traditionale de apel video, precum Skype, sau chiar Facetime. Nu se stie deocamdata daca o astfel de functie va fi implementata si pentru WhatsApp.

Din pacate, noua functie inca nu e disponibila nici in Romania, desi oficialii Facebook promit ca o vom putea incerca cu totii cat de curand. Deocadata, de apeluri video prin Facebook se pot bucura doar utilizatorii din SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Danemarca, Belgia, Grecia, Croatia, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Polonia, Lituania, Mexic, Uruguay, Nigeria, Oman si Laos.