La conferinta F8 a celor de la Facebook din San Francisco, CEO-ul Mark Zuckerberg a anuntat ca dezvoltatorii pot adauga de acum un buton in Messenger catre aplicatii third-party - astfel, continut precum mesaje muzicale, clipuri sau GIF-uri pot fi trimise catre prieteni. ESPN si The Weather Channel sunt printre cele 40 de aplicatii ce pot fi folosite acum in Facebook Messenger.

Pe viitor, de exemplu, un dezvoltator ar putea adauga un buton de Messenger cu o aplicatie prin care cumperi un bilet la un film, astfel incat atunci cand un client cumpara biletul, sa poata sa distribuie aceste informatii si orele de difuzare cu un prieten de pe Facebook.

Utilizatorii vor putea descoperi aplicatii fara sa paraseasca Messenger. Cand un prieten iti trimite un mesaje prin aplicatie, o vei putea instala fara sa parasesti platforma.

Facebook a mai anuntat o functie numita Messenger Business in care utilizatorii vor comunica cu comercianti - vor putea trimite un mesaj direct catre acesta, sa faca o rezervare sau sa verifice informatii despre transportul pachetului.

Multi dintre partenerii initiali ai Facebook-ului s-au concentrat pe foto si divertisment. Cateva aplicatii sunt create special pentru platforma.

Vestea vine la o saptamana dupa ce Facebook a lansat, deocamdata doar in Statele Unite, un sistem de trimitere de bani intre utilizatori.