Facebook Paper, o aplicatie in stilul Flipboard, s-a lansat joi. E conecteaza News Feedul tau cu alte surse de informatie, astfel ca poti afla informatii din toate domeniile, din diverse publicatii.

Paper iti permite sa navighezi printre informatii in stilul Flipboard. Pot sa iti miste telefonul pentru a te deplasa in fotografii panoramice, din colt in colt, si pentru a vedea detaliile care te intereseaza. 

Cei de la Facebook considera Paper ca fiind mai mult decat o aplicatie care permite cititul stirilor. Compania spera ca utilizatorii isi vor face noi prieteni pe baza intereselor comune.

Paper se inscrie in eforturile celor de la Facebook de a se concentra pe zona de telefoane si tablete. De altfel, Mark Zuckerberg insusi spunea ca are in plan mai multe aplicatii de sine statatoare, care sa nu aiba neaparat legatura cu reteaua sociala pe care a creat-o.

Aceasta directie a celor de la Facebook este de la sine inteleasa daca ne gandim ca mai mult de jumatate din veniturile din publicitate obtinute de companie in ultima parte a anului trecut au provenit din zona de mobile.