Reteaua de socializare Facebook a renuntat la serviciul sau de adrese e-mail de tip @facebook.com, pe care l-a lansat la sfarsitul anului 2010, dar care era foarte rar utilizat, informeaza AFP, citata de Mediafax.

"Ii prevenim pe utilizatorii care folosesc adresele de tip @facebook.com ca aceasta functie a fost modificata", a declarat, luni, un purtator de cuvant al companiei.

De acum inainte, e-mailurile trimise la adresele de acest tip vor fi transferate in e-mailurile personale pe baza carora utilizatorii si-au creat conturile de Facebook.

"Cand cineva trimite un mesaj pe o adresa de tip @facebook.com, acel mesaj nu va mai ajunge in mesageria contului de Facebook. In schimb, e-mailul va fi transferat in prima adresa a contului. Utilizatorii au optiunea de a dezactiva transferul", a precizat acelasi purtator de cuvant.

Potrivit bbc.co.uk, aceasta modificare va fi operata la inceputul lunii martie.

Purtatorul de cuvant a explicat ca decizia in cauza a fost luata pentru ca "cei mai multi utilizatori nu isi foloseau adresele de Facebook" si ca grupul american prefera "sa se concentreze pe imbunatatirea serviciului de mesagerie mobila".

Facebook a inceput sa aloce la sfarsitul anului 2010 fiecarui utilizator o adresa de e-mail care se termina in @facebook.com, in care acestia puteau sa primeasca si mesaje de la persoane care nu se aflau in lista lor de contacte de pe site.Proiectul a fost interpretat in epoca drept o tentativa de a ataca sistemele de e-mail furnizate de Gmail si Google.

Sistemul de e-mail oferit de Facebook a fost din nou criticat in 2012: reteaua si-a atras un val de critici dupa ce a inlocuit e-mailurile personale ale utilizatorilor, care apareau in profilurile de Facebook ale acestora, cu adresele lor de tip @facebook.com.