Un studiu realizat de o organizatie de protejare a utilizatorii de retele de socializare arata ca Facebook este locul in care este cel mai probabil sa fii agresat. Comentarii nelalocul lor au primit peste 87% dintre tinerii care intra pe celebra "proprietate" a lui Mark Zuckerberg. In acelasi timp, unul din cinci tineri sunt agresati pe reteaua de microblogging Twitter.

 

"Agresiunile online si offline prezinta un pericol in randul tinerilor. Lucram cu foarte multi tineri care, in urma comentariilor primite pe conturile lor de Facebook sau Twitter, devin victimele depresiilor si, chiar daca pare greu de crezut, posibili sinucigasi", a declarat Emma-Jane Cross, fondatoarea organizatiei BeatBullying.


Conform cercetarii, peste 75% dintre fetele de 18 ani si peste 85% dintre baietii de 19 ani au fost fost victime macar o singura data pe retelele de socializare. Daca Facebook se afla pe primul loc in clasamentul retelelor cu utilizatori agresati, Twitter se afla pe locul doi, podiumul fiind completat de BBM, serviciul de instant messeging al celor de la Blackberry.