Rețeaua deținută de Facebook a anunțat că va face o serie de modificări pentru a putea combate acest fenomen al agresiunilor digitale.

Adam Mosseri, directorul Instagram, a publicat un comunicat prin care și-a făcut publice aceste intenții.

„Putem face mai multe pentru a stopa bullying-ul de pe Instagram, iar ceea ce putem face este să le dăm mai multă putere celor care au fost o țintă a acestui fenomen, să ia măsuri de a se proteja.”

„Am auzit din partea membrilor tineri din comunitatea noastră că sunt temători atunci când vine vorba despre a bloca sau raporta o persoană care îi abuzează pe Instagram, de teamă ca acest lucru să nu escaladeze”.

Astfel, Instagram va introduce un instrument prin care utilizatorii care consideră că sunt abuzați pe rețeaua de socializare să poată bloca mesajele sau comentariile ofensatoare ale altor utilizatori, însă fără ca aceștia să vadă dacă au fost sau nu blocați. Comentariile vor mai rămâne vizibile doar pentru ei, nu și pentru restul comunității.

De asemenea, Instagram va mai introduce o opțiune de a retrage un mesaj imediat după ce a fost postat, oferindu-le șansa utilizatorilor să corecteze o greșeală înainte să apară în spațiul public.