Facebook e bun la o mie de lucruri: te ajuta sa tii legatura cu prietenii aflati la mare distanta, te lasa sa afli cine cu cine s-a casatorit si de ce, iti ofera mii de poze cu pisicute simpatice etc., etc. Multe dintre acestea nu sunt, insa lucruri productive. Dar asta, e pe cale sa se schimbe.

Omul de stiinta Thomas Valente, directorul programului de sanatate publica de la Universitatea din Sudul Californiei, a publicat un articol in revista Science prin care spune ca retelele sociale precum Facebook sau Twitter, extrem de populare, pot ajuta oamenii sa se lase de fumat prin influenta exercitata de grup asupra fumatorului.

"Stim o gramada de lucruri despre comportamentul uman: cum functioneaza, cum sa-l influentam si cum sa-l schimbam. Iar acum avem aceste platforme noi si vrem sa translatam aceste teorii si idei pe aceasta noua tehnologie", a declarat el.

Lucrarea lui Valente vorbeste despre masurile mai bune sau mai slabe care se pot lua pentru a sprijini, prin intermediul retelelor sociale, persoanele care doresc sa se lase de fumat. Una dintre acestea vorbeste despre un "campion", o persoana din interiorul comunitatii care are drept scop promovarea unui comportament pozitiv, scrie Daily Beast.