Glenn Manham, hackerul britanic care a incercat fara succes sa sparga reteaua de socializare Facebook la inceputul acestui an, a fost eliberat dupa ce a petrecut aproximativ doua luni dupa gratii.

Iesit pe cautiune, hackerul are interdictie de a intra pe internet, el fiind in continuare anchetat atat de catre Scotland Yard, cat si de FBI.

Manham a fost acuzat pentru o serie de tentative de a sparge serverul Facebook, se precizeaza intr-un articol al cotidianului britanic The Guardian.

Reprezentantii retelei de socializare au declarat ca informatiile personale ale userilor Facebook sunt in deplina siguranta, nefiind inregistrate incidente in perioada de actiune a hackerului.

Pana in prezent nu exista suspiciuni ca ar exista vreo legatura intre Manham si amenintare anonima impotriva Facebook lansata de curand pe Internet. Oricine ar fi in spatele acestei tentative ar trebui sa se gandeasca de doua ori, consecintele putant fi grave in cazul unei interventii FBI.

Un alt hacker Kevin Mitnick, faimos in anii '90, a dezvaluit opiniei publice cum a fost capturat de FBI in 1992. Dupa ispasirea detentiei, acesta avand interdictie de a accesa reteaua Internet pentru trei ani, a profitat de timp pentru a-si scrie memoriile. Mitnick spune ca actiunile sale au fost determinate doar de curiozitatea intelectuala, urmata de spiritul de aventura.

Sursa: theatlanticwire.com


Citeste si:

Poveste emotionanta! Facebook reintregeste o familie dupa 63 de ani

A furat 57.000 dolari cu ajutorul Facebook

VIDEO Hackerii ameninta sa distruga Facebook pe 5 noiembrie. Vezi mesajul lor