Daca Facebook era o tara, ar fi fost cea mai populata din lume! Compania a anuntat ca 1.39 de miliarde de oameni s-au logat pe Facebook in ultima luna si au stat pe News Feed, au comunicat cu prietenii si sa se uite la fotografii. Cu alte cuvinte, Facebook a depasit toata populatia Chinei, cea mai mare tara din lume, care are aproximativ 1.36 de miliarde de oameni.

Comparatia cu China este intr-un fel ironica avand in vedere ca Facebook-ul este blocat acolo. Desi numarul de utilizatori continua sa creascam aceasta a inceput sa incetineasca pentru ca nu prea mai sunt oameni care sa-si creeze cont.

Acesta este si motivul pentru care Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, avanseaza ideea Internet.org, o initiativa sustinuta de mai multe companii mari precum Facebook, Samsung, Ericsson si Qualcomm ce tinteste sa ofere acces la internet catre doua treimi din populatia lumii ce inca nu este inca online.

Facebook a avut incasari de 3.85 miliarde de dolari in ultimul trimestru din 2014, o crestere de 49% fata de anul precedent. Actiunile la bursa au ajuns la 74.24 de dolari, o crestere de 22% pe ultimele 12 luni.