Rețeaua de cabluri va fi construită în jurul Africii și va asigura acces la internet de mare viteză pentru cei 1,3 miliarde de locuitori, din 23 de țări.

Ambițiosul proiect, numit 2Africa, ar urma să fie finalizat în anul 2024 și va tripla capacitatea rețelelor care deservesc Africa.

Practic, lungimea totală a acestei rețele de cablu va fi aproape la fel de mare precum circumferința Pământului.

Nu doar Africa va beneficia de noua rețea, ci și alte state, precum Arabia Saudită, Franța, Portugalia și Spania, deoarece cablurile vor trece și pe sub Marea Roșie și Marea Mediterană.

Conexiunile rapide și sigure la Internet vor putea stimula creșterea economică, dar vor aduce beneficii și utilizatorilor individuali, facilitând accesul la educație și la îngrijire medicală.

Rețeaua de cabluri subacvatice va fi folosită pentru internet de mare viteză care va fi oferit în proporție de 80% de către furnizori locali.

Cablurile vor fi construite de compania Alcatel Submarine Networks și vor fi îngropate adânc sub fundul mării. În acest fel, ele vor fi mult mai bine protejate. Costul proiectului este, potrivit Bloomberg, în jur de 1 miliard de dolari.

Chiar dacă Facebook va putea finaliza acest proiect, recordul pentru cea mai lungă rețea de cabluri subacvatice rămâne cel deținut de Sea-Me-We 3, care face legătura între Germania, Arabia Saudită, India, China și Australia și are o lungime totală de aproape 38.625 kilometri.