Cercetatorii de la Universitatea de la Universitatea Princeton spun ca Facebook isi va pierde 80% din utilizatori in urmatorii 3 ani. Ei spun ca matematica ideilor este aceeasi cu matematica bolilor infectioase. Concret, ideile si bolile se dezvolta dupa acelasi tipar, scrie gizmodo.

Popularitatea retelelor sociale se raspandeste precum o boala infectioasa, urmand ca apoi oamenii sa devina imuni la ea. 

Aplicand acelasi model matematic descoperit in cazul epidemiilor, cercetatorii celebrei universitati estimeaza ca Facebook isi va pierde 80% din utilizatori in urmatorii 3 ani. 

Cercetatorii John Cannarella si Joshua Spechler, amandoi de la Princeton, si-au testat ideea care vorbeste despre tiparul asemanator dintre retele sociale si boli in cazul MySpace, incainte sa o aplice pe Facebook.

Sigur, acesta este un pronostic iar lucrurile care pot interveni pe parcurs si pot schimba total reteaua de socializare sunt nenumarate. Totusi, recent, David Ebersman de la Facebook a recunoscut ca numarul de utilizatori ai Facebook a scazut, in special in randul tinerilor.