Facebook a anuntat o noua functie prin care prietenii ii pot ajuta pe utilizatorii cu ganduri suicidale. Reteaua de socializare a colaborat cu agentii specializate din SUA, precum National Suicide Prevention Lifeline sau Now Matters pentru a dezvolta noua functie, dar si pentru a gasi calea cea mai potrivita pentru a le oferi asistenta celor cu ganduri negre.

Noul sistem functioneaza astfelr: utilizatorul care vede ca unul dintre prietenii sai a postat un mesaj cu intentii de suicid poate raporta mesajul respectiv. Ii va aparea o optiune noua si va putea sa il contacteze pe respectivul, pe unul din prietenii sai care sa-l sprijine, sau un centru de ajutor pentru cei cu astfel de tendinte.

In plus, o echipa specializata a Facebook va analiza postarea respectiva. Daca exista intr-adevar motive de ingrijorare, la urmatoare accesare a retelei, utilizatorul va fi intampinat de un mesaj din partea Facebook, care-l va redirectiona catre un centru specializat pentru preventia sinuciderilor sau ii va prezenta o serie de sfaturi menite sa il scoata din starea periculoasa.

Initiativa Facebook nu e noua. Reteaua de socializare are un serviciu asemanator inca din 2011, dar acesta era de fapt doar o pagina de preventie pe care utliizatorii puteau urca o captura a postarii respective. De data aceasta, suportul pentru cei care au nevoie de ajutor este implementat direct in posturi.