Navigarea pe Facebook va fi ceva mai lenta, in curand, insa vestea buna este ca site-ul primeste un plus la capitolul securitate, iar asta inseamna ca hotii care misuna prin spatiul online vor avea o viata mai complicata.

Compania Facebook a anuntat pe blog ca va trece de la HTTP, la HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), un protocol pe care l-ai mai intalnit, de exemplu, atunci cand ai introdus date bancare pe Internet. De modificare vor beneficia intai locuitorii Americii de Nord insa, gradual, toti utilizatorii Facebook din intreaga lume vor avea o legatura securizara.

Tranzitia incepe in aceasta saptamana, insa a fost pregatita de ani de zile, iar utilizatorii au putut opta pentru HTTPS din ianuarie 2011. De acum, insa, protocolul va incepe sa fie setat ca default.

Top 10 Televizoare Smart TV 3D: Black Friday 2012

In acest moment, tendinta globala este ca toate site-urile care opereaza cu date importante ale persoanelor sa treaca la HTTPS, scrie CNN.

De ce ar trebui sa-ti pese de aceasta schimbare? Baietii de la LifeHacker au dat o superexplicatie pentru riscurile la care te supui cand folosesti protocolul HTTP, utilizat momentan: "Gandeste-te la el asa: ai o conversatie privata cu noul tau iubit sau noua ta iubita si partenerul tau precedent, fara ca tu sa stii, se afla la cateva mese distanta si iti asculta fiecare cuvant".

Reduceri eMAG Black Friday

Cei care se tem ca vor accesa Facebook cu foarte multa greutate, nu au de ce sa isi faca griji. Viteza de incarcare a paginilor va fi diminuata doar putin. In schimb, beneficiile sunt consistente. Utilizatori care, totusi, prefera sa mearga pe varianta mai rapida, pot renunta la HTTPS pentru HTTP, scrie TechCrunch. Ei vor renunta, insa, si la avantajele care tin de securitate si de protejarea datelor.