Barbatul a vrut sa atraga atentia autoritatilor, care ignorasera ani la rand avertismentele sale privind vulnerabilitatile din Google Maps.

Tanarul a decis ca riste totul, inclusiv sa fie arestat, pentru a demonstra ca un hacker poate face mult rau, daca doreste. Astfel, folosind vulnerabilitatea din procesul de verificare al Google Maps, Seely a scris informatii de contact false pentru FBI si Secret Service, notand in loc numerele sale de telefon.

Apoi, a derivat apelurile telefonice spre numerele de telefon corecte, insa nu inainte de-a inregistra doua conservatii cu cele doua organizatii, discutii care ar fi trebuit sa fie private. Pentru a face acest lucru, barbatul a folosit reteaua wi-fi a unui restaurant McDonald's.

La scurt timp, a fost arestat si interogat. Dupa ce a explicat procurorilor de ce facuse acest gest, a fost eliberat imediat si considerat un adevarat erou, scrie publicatia Android Authority.

"Toti au incredere in Google, dar hartile lor sunt complet nesigure. Eu as putea modifica adresa de contact de la Casa Alba si apoi sa inregistrez fiecare apel primit si dat de acolo. Prin aceasta metoda as putea sa ascult discutiile fiecarui membru din Congres", a declarat Bryan Seely.

Vulnerabilitatile acestor harti erau cunoscute de Google inca din anul 2012, insa abia dupa demonstratia inedita a lui Seely a fost remediata bresa de securitate.

Acum, Seely a fondat propria sa companie, Seely Security, este un hacker foarte apreciat, colaboreaza cu McAfee, tine conferinte si cursuri despre securitate cibernetica si arata vulnerabilitatile din site-uri cunoscute, cum este LinkedIn.