Potrivit Huffington Post, browserul Chrome, care este foarte popular pentru ca permite utilizatorului sa salveze parolele diferitelor conturi sau site-uri in calculator, are o serioasa problema de securitate.

Sistemul care permite memorarea parolelor, astfel incat utilizatorul sa nu mai fie nevoit sa le tasteze de fiecare data, ofera si altor persoane care folosesc calculatorul acces la aceste informatii confidentiale.

Un coleg care foloseste un calculator cu browser Chrome poate avea acces, prin doar cateva clickuri, la parolele altor persoane, care au fost salvate in memoria aparatului, spune Elliott Kember, de la compania Riot.

Procedura este foarte simpla, avertizeaza el: se copiaza “chrome://settings/passwords” in Chrome, se apasa Enter si apoi se va deschide pagina browserului, cu parolele memorate ale utilizatorului. Se pasa butonul Show si parolele pot fi copiate imediat.

Sistemul nu cere o alta parola de control, pentru autentificarea utilizatorului. Astfel, oricine imprumuta calculatorul poate vedea aceste informatii.

google chrome, securitate

Exista o solutie, pentru cei care si-au salvat in acest mod parolele: sa le stearga din memorie, folosind aceasta fereastra si sa nu le mai salveze pe viitor.

“Zilnic, milioane de utilizatori Chrome isi salveaza parolele. Nu este in regula, ei nu stiu cat de usor pot fi accesate”, spune Kember.

In replica, Justin Schuh, seful departamentului de securitate de la Chrome, spune ca Google nu va introduce o “parola de control”, pentru ca aceasta nu este foarte eficienta si ar oferi utilizatorilor doar “iluzia sigurantei”.