Saptamana viitoare, Facebook le va permite creatorilor de aplicatii sa se 'joace' cu Facebook Messenger. Cu alte cuvinte, le vor permite dezvoltatorilor externi sa integreze propriile idei in serviciul de chat astfel incat sa nu mai fie nevoie sa parasesti aplicatia.

Facebook o ia astfel pe urmele popularei aplicatii de chat din Coreea, Line, si aplicatiei din China, WeChat, ambele alegand in trecut aceasta varianta.

Cei de la Business Insider vin cu cateva lucruri pe care le-ai putea face in curand pe Facebook Messenger:

- sa faci o rezervare la hotel: The Shangri-La Hotel din Singapore le permite calatorilor sa rezerve camere si aranjamente pentru cina prin intermediul mesajelor pe WeChat
- sa controlezi camera de hotel: Anul acesta la CES, WeChat a demonstrat cum arata "camera inteligenta a viitorului" care le permite oaspetilor sa seteze temperatura in camera, sa opreasca lumina si sa inchida jaluzelele, totul prin aplicatie.
- sa platesti factura telefonica: WeChat a facut un parteneriat cu Digi Telecommunications in Malaezia pentru a le permite clientilor sa plateasca factura telefonica din aplicatia de chat.
- sa cumperi bilete la cinematograf: WeChat permite pana la selectarea locurilor in cinematograf.
- sa interactionezi cu exponente din muzee: Parcul tematic The Dinos Alive din Africa de Sud are un cont oficial de WeChat care le permite utilizatorilor sa afle mai multe despre soparle, de exemplu
- sa faci cumparaturi: retailerul online din Asia, Zalora, le permite utilizatorilor sa cumpere direct din aplicatie.
- sa trimiti clipuri scurte de tipul Snapchat: Snapmovie al celor de la Line le permite utilizatorilor sa inregistreze si sa editeze clipuri scurte pe care sa le trimita prietenilor.

Iar acestea sunt doar cateva lucruri deja existenta. Ramane de vazut cu ce vor veni dezvoltatorii. Planul Facebook e insa clar - vor ca utilizatorii sa petreaca pe cat de mult timp posibil in aplicatie.