Facebook este acuzat de foarte multe ori ca fiind o cauza pentru aventuri conjugale si divorturi, insa se pare ca si Twitter-ul reprezinta o problema la fel de mare. Asta conform unui studiu facut de Russell Clayton de la Universitatea din Missouri-Columbia.

Au fost studiati 580 de adulti in cadrul studiului - 62% erau caucazieni, 15% asiatici, 12% latini, 6% din America Centrala si 5% din americani nativi. Majoritatea celor studiati, 63%, erau barbati. Clayton a analizat mesajele de pe Twitter ale tuturor participantilor inainte sa ii intrebe despre relatia lor.

A fost masurata perioada petrecuta pe Twitter, conflictele ce au izbucnit din cauza folosirii retelei de socializare si impactul pe care l-a avut asupra relatiei. Cuplurile au esuat in dese randuri din cauza retelei, utilizatorii devenind mai prietenosi cu alte persoane. Totusi, impactul era mai putin semnificativ pentru cuplurile care imparteau un cont de Twitter. Infidelitatea era clasificata ca fiind atat emotionala, cat si fizica. Probleme similare au fost descoperite pentru utilizatorii de Facebook.

"Utilizatorii activi pe retelele de socializare care sunt implicati intr-o relatie romantica pot descoperi ca se genereaza conflicte legate de Twitter care devin atat de serioase incat se ajunge la infidelitate sau divort" scrie in studiul. Iar durata relatiei nu reprezinta vreun factor! Si cuplurile casatorite au probleme la fel de mari precum cele care sunt la inceput.