Cunoscutul site YouTube, detinut de grupul Google, ar putea introduce o taxa pentru vizionarea anumitor tipuri de continut, chiar in acest an, anunta The Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Google poarta acum discutii cu creatorii de continuturi, pentru a stabili daca acest lucru se va intampla si cum. Taxa ar putea fi introdusa din ultima parte a acestui an, au declarat persoane apropiate negocierilor.

Strategia vizeaza atragerea de noi venituri de catre YouTube si de miile de si parteneri ai acestuia. De asemenea, YouTube ar putea sa atraga noi creatori de continut,  care isi doresc un alt model de venituri decat cele provenite din publicitatea postata pe site.

Reprezentantii YouTube au mai vorbit despre posibilitatea introducerii unei taxe pentru vizionarea anumitor tipuri de continut in ultimii ani, astfel ca negocierile cu creatorii de continut nu sunt surprinzatoare.

"Multi dintre creatorii de continut cu care ne aflam in parteneriat considera ca ar trebui sa beneficieze de venituri atrase de introducerea unei taxe de acces la continutul pe YouTube, fapt pentru care ne gandim la acest aspect", a declarat, marti, un purtător de cuvânt al YouTube.

Acest lucru s-ar putea realiza in mai multe feluri. Intr-un prim scenariu, creatorii de continut ar putea lansa noi canale pe YouTube, la care accesul se va face contra unei taxe. Intr-un alt scenariu, creatorii de continut i-ar putea taxa pe acei utilizatori ai site-ului YouTube care vor sa aiba acces la un anumit continut mai repede decat restul utilizatorilor. De altfel, multi creatori considera ca acest al doilea model este de preferat primului.

YouTube atrage venituri, acum, din inchirierea sau vanzarea de filme online, la preturi intre 1,99 si 14,99 dolari.