Viata luxoasa pentru fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care a castigat un salariu urias anul trecut. Fondatorul Facebook a avut o leafa de baza de 483 333 dolari, plus un bonus de 220 500 dolari si "alte indemnizatii" care au totalizat 783 529 dolari.

 

YODA pe Facebook! Da LIKE pentru cele mai noi informatii despre Facebook si despre tehnologie!

 

Documentele mai arata ca Zuckerberg a cheltuit 700 000 dolari pe avioane private, la bordul carora si-a urcat si familia si prietenii. Suma include atat taxele pentru pasageri, cat si pretul combustibilului, al pilotilor si insotitorelor si al mancarurilor si bauturilor servite la bord. 

Dar Zuckerberg nu e cel mai bine platit om de la Facebook in 2011. COO Sheryl Sandberg este prima. A avut un salariu de baza de 300 000 dolari, dar a primit si actiuni in valoare de 30 000 000 dolari.

Zuckerberg are o resedinta spectaculoasa, de 7 milioande dolari in Silicon Valley, cu 5 dormitoare, 5 bai, o piscina si o veranda imensa. Vezi in galeria foto de mai jos cum arata casa lui.

Toate aceste sume reies din dosarul depus ieri de Facebook pentru listarea la Bursa. Compania a dezvaluit ca intentioneaza sa puna pe piata titluri in valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari. Facebook nu a indicat in dosarul inaintat autoritatilor bursiere numarul de actiuni pe care are de gand sa le vanda ori pretul lor.

UPDATE: Dupa listarea la bursa, Zuckerberg va controla in nume propriu 28% din actiunile Facebook, participatie care, la valoarea de piata maxima estimata de analisti, l-ar plasa pe locul al patrulea in randul celor mai bogasi americani, cu o avere de cel putin 28 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Facebook are acum 845 milioane de utilizatori activi in intreaga lume. 

Sursa: mashable