Inculpatii, in prezent fugari, au fost dati in urmarire internationala prin Interpol.

Unul dintre cei sase romani, Nicolae P., in varsta de 33 de ani, este suspectat ca ar fi liderul unei retele criminale care posta anunturi fictive pe site-uri de comert online, inclusiv pe eBay (EBAY, Fortune 500), Cars.com, AutoTrader.com, si CycleTrader.com.

Anunturile se refereau la bunuri de valoare, inclusiv automobile, motociclete si barci. Complicii candidatilor la licitatie le trimiteau acestora certificate de autenticitate fictive. De asemenea, suspectii inventau tranzactii cu dealeri auto pentru a ademeni victimele.

Potrivit procurorilor, gruparea a furat de la utilizatorii site-urilor peste trei milioane de dolari, in perioada 2011-2012.

"Cu ajutorul unor documente si site-uri false, Nicolae P. impreuna cu membrii gruparii sale a ajuns de peste ocean sa fure din buzunarele muncitorilor americani, care doreau sa-si cumpere niste automobile", a declarat procurorul federal din Brooklyn, Loretta Lynch. "Ei (inculpatii) credeau ca distanta ii va izola de ancheta organelor de drept", a adaugat ea.

Alti sase inculpati in acest caz au fost arestati in Statele Unite, in decembrie 2012. Acestia au fost descoperiti in cadrul unei anchete internationale realizata sub conducerea FBI in Statele Unite, Romania, Republica Ceha, Marea Britanie si Canada. Trei dintre inculpati au fost extradati din Romania, doi din Marea Britanie si Cehia, iar unul urmeaza sa fie extradat din Canada.