Mii de utilizatori romani au primit un mesaj prin care sunt informati ca aplicatia nu va mai fi gratuita decat daca activează un link, în aceste condiţii utilizatorii fiind sfătuiţi să nu acceseze link-ul.

"Aplicaţia WhatsApp va costa 0,01 dolari pentru fiecare mesaj trimis. Trebuie sa confirmati profilul pentru a continua sa il utilizati GRATUIT! Activati profilul dvs. aici"! Acesta este mesajul, insoţit de un link, primit de mii de utilizatori ai serviciului de mesagerie WhatsApp in ultimele zile si distribuit de catre foarte multi dintre ei prietenilor si cunostintelor cu care sunt conectati prin aplicatie.

Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita informeaza ca este vorba despre o campanie de phishing, al carei scop este acela de a obtine date de la utilizatori. Politistii recomanda ca mesajele sa fie ignorate si linkul sa nu fie accesat. 

"CERT-RO a emis o avertizare pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Acestia sunt vizati de o campanie de phishing. Atacatorii incearca sa obtina credentialele lor printr-o metoda de “validare” a datelor. Mai precis, victima primeste un mesaj prin care i se cere “verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia in continuare de gratuitatea serviciului. Se recomanda ignorarea unor asemenea mesaje si, în special, evitarea accesarii link-urilor pe care le contine!", scrie in comunicatul publicat de IPJ Dambovita.

Politistii le recomanda utilizatorilor sa nu dea niciodata click pe un link sau pe o anexa dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat si sa il stearga imediat, sa nu acceseze pagini web care contin greseli gramaticale, greseli de ortografie sau cu rezolutie mica si sa instaleze o solutie antivirus.

Sursa: News.ro