Iata ca se intampla si in strainatate - asa cum cei de la eMAG au vandut din greseala produse la preturi intre 1 si 8 lei, cei de la Amazon au comis o eroare ce a dus la cumpararea unor produse cu doar 1 cent!

Vinerea trecuta a avut loc o eroare care a facut ca mii de produse sa fie vandute cu doar 1 cent din cauza acelei probleme de software. Cumparatorii au pus mana pe haine, jucarii si chiar si saltele aproape gratuit! Daca Amazon a anuntat ca va onora aceste comenzi, cei afectati sunt producatorii ce pot ajunge chiar la faliment!

Problema a fost creata de cei de la RepricerExpress, un software thirt-party, care ajusteaza automat preturile pentru a le mentine pe aceeasi linie cu alte site-uri. Amazon spune ca "o mare parte" din comenzile din cele 2 ore in care a avut loc eroarea au putut fi anulate inainte sa fie expediate.

Insa Judith Blackford, a carei firma, Kiddymania, vinde haine si jucarii pentru bebelusi prin site, spune ca se gandeste sa dea in judecata RepricerExpress, urmand sa aiba pierderi de 20.000 de lire! "Am cerut Amazon sa anuleze comenzile ce erau in continuare expediate si eram taxata incredibil. Cineva trebuie sa fie raspunzator pentru asta. Voi da faliment pana la sfarsitul lunii ianuarie in acest mod" a spus aceasta, citata de Mirror. Exista alte firme care se plang ca au pierdut pana la 100.000 de lire.

"Acum evaluam numarul de comenzi procesate si ne vom adresa tuturor companiilor afectate directe" au comunicat cei de la Amazon.

Seful de la RepricerExpress, Thomas Doherty, a spus ca a sa companie e "devastata" de aceasta greseala si ca se lucreaza neincetat "pentru ca asa ceva sa nu se mai intample niciodata. Imi pare teribil de rau fata de neplacerile provocate clientilor. Am primit informatia ca Amazon nu va penaliza companiile care vand pentru aceasta eroare".

In weekendul trecut au fost cheltuite 2.2 miliarde de lire in magazine si online.