Aceasta se numește Look To Speak și urmărește mișcarea ochilor utilizatorilor, lucru care permite selectarea frazei dorite dintr-o listă, care apoi este rostită cu voce tare de o voce automatizată.

Look to Speak utilizează tehnologia de urmărire a privirii și funcționează atunci când camera frontală a telefonului poate surprinde perfect ochii utilizatorului. Aceasta a fost concepută special pentru persoanele cu dizabilități motorii și de vorbire, în așa fel încât acestea să poată să comunice cu cei din jur, însă toți utilizatorii de Android o pot folosi.

Lansarea noii aplicații vine după ce rivalii Apple și Amazon au dezvăluit propriile lor funcționalități dedicate accesibilității, pe 3 decembrie, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Look to Speak le solicită utilizatorilor să selecteze fraza pe care doresc să o utilizeze prin mutarea privirii din partea stângă în partea dreaptă a ecranului smartphone-ului, ținând capul nemișcat.

Apoi, interfața aplicației afișează o listă cu 16 fraze, împărțite pe două coloane: jumătate pe partea din stânga, jumătate în dreapta. Ca un exemplu, utilizatorii ar putea folosi aplicația pentru a întreba „Ce mai faci?”, formulare listată în partea dreaptă a ecranului. Astfel, ei vor trebui să privească partea din dreapta, pentru a comunica aplicației că propoziția pe care doresc s-o transmit se află în acea zonă. Ulterior, opțiunile rămase sunt, din nou, împărțite în două coloane, iar procesul se continuă până când „Ce mai faci?” rămâne singura opțiune.

Totuși, aplicația nu poate fi controlată complet doar cu privirea, pentru că cineva trebuie să apese pe ecran pentru a accesa meniul și pentru a glisa între opțiuni. Mai mult, aceasta are și posibilitatea de a edita lista sugestiilor, în așa fel încât utilizatorii să-și poată exprima cât mai bine personalitatea. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: