Google depaseste estimarile analistilor, inregistrand o crestere cu 6,7% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 2,9 miliarde de dolari, datorita veniturilor mai ridicate din publicitate. Retailerii au suplimentat bugetele de marketing pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Veniturile companiei, care detine cel mai mare motor de cautare online si cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri, au urcat cu 37% in trimestrul al patrulea al anului trecut fata de perioada corespunzatoare din 2011, de la 10,5 miliarde de dolari la 14,4 miliarde de dolari.

Incasarile Motorola Mobile, companie preluata anul trecut de Google, au fost de 1,5 miliarde de dolari, cu o pierdere operationala de 353 milioane de dolari, potrivit unui raport prezentat de Google marti seara, dupa inchiderea sedintei bursiere la New York.

Rezultatele Google au fost sustinute de veniturile din publicitate. Cifra de afaceri in sectorul comertului electronic din SUA a urcat in ultimele doua luni ale anului trecut cu 14%, dupa ce retailerii au inceput mai devreme decat in anii trecuti promovarea ofertelor de sarbatori, potrivit datelor ComScore Inc., citate de agentia de presa Mediafax.

Actiunile companiei au avansat cu 5,1% la New York in sesiunea de tranzactii electronice de marti seara, dupa ce a inchis sedinta bursiera in scadere cu aproape 1%.

Analistii au anticipat rezultate ceva mai slabe, in principal din cauza tranzitiei tot mai vizibile in randul consumatorilor catre internetul mobil, publicitatea pe ecranele mai mici ale smartphone-urilor fiind mai putin profitabila.

Google a cumparat anul trecut producatorul de smartphone-uri Motorola Mobility Holdings pentru 12,4 miliarde de dolari si a anuntat in luna august ca va reduce personalul companiei cu 4.000 de locuri de munca, renuntand la o treime din cele 90 de puncte de lucru.

In decembrie, Google a vandut catre Arris Group divizia Motorola Home, care produce receivere TV, pentru 2,35 miliarde de dolari.