Uniunea Europeana are de gand sa amendeze Google in perioada urmatoare, pentru incalcarea unor legi antitrust, domeniu care in mod normal se refera la concurenta.

Deja de cativa ani Uniunea Europeana investigheaza Google, iar Comisia Europeana le-a cerut companiilor care au facut plangeri anonime impotriva Google permisiunea de a le publica.

Comisia ar putea amenda Google cu 10% din veniturile sale anuale, ceea ce inseamna 6 miliarde de dolari, daca ne uitam la cifrele de anul trecut.

Dupa ce Uniunea Europeana pregateste dosarul, este de asteptat sa urmeaze o investigatie care sa dureze mai multi ani. In cazul in care UE si Google nu reusesc sa se inteleaga, atunci UE ar putea da amenzi si ar putea restrictiona activitatea Google pe teritoriul sau.

Recent, plangerile impotriva Google au fost din nou in lumina reflectoarelor, dupa ce World Street Journal a descoperit un document de la US Federal Trade Commission, care explica faptul ca Google isi favoriza site-urile sale atunci cand afisa rezultatele unei cautari. Google a facut schimbari, si povestea a fost pana la urma uitata.

In noiembrie, Parlamentul European a trecut o lege care sugera ca Google va fi fortat sa isi separe businessul de search de celelalte afaceri ale sale. Rezolutia nu a mentionat numele Google, insa din document era clar ca este vorba despre gigant, anunta Business Insider.