De exemplu, poți seta Siri Shortcut să activeze Google Assistant la comanda vocală „Hey Siri, OK Google”. Sună destul de neobișnuit, dat fiind faptul că e vorba despre doi asistenți vocali complet diferiți, dar dacă stăm să ne gândim mai bine, pur și simplu activezi Siri și îi oferi permisiunea verbal de a realiza o scurtătură Google Assistant. Acum, Google ar trebui să funcționeze cu propriile scurtături, foarte similar cu felul în care operează Siri.

De exemplu, dacă ai instalat pe telefonul tău Android aplicația Twitter, poți intra la Shortcuts și poți configura o nouă scurtătură. Când ești gata să publici un nou tweet, e nevoie doar să spuui „OK Google, new tweet” pentru a începe să postezi. În mod similar, vei putea spune „OK Google, new Gmail” pentru a scrie un nou mesaj.

Pentru ca utilizatorii de Android să beneficieze de această funcționalitate, dezvoltatorii trebuie să îmbunătățească funcția pe aplicațiile lor. Noua funcționalitate va fi disponibilă sub forma unui update de server. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: