In curand, cel mai popular browser de pe planeta, Google Chrome, va primi un buton de resetare a setarilor. Optiunea va fi disponibila ca urmare a cresterii numarului de reclame false sau addon-uri care incearca sa modifice setarile browserului, spune vicepresedintele Google, Linus Upson.

Este posibil si acum sa aduci Chrome la setarile standard, dar Upson vrea sa faca acest lucru mult mai usor. “Multi incearca sa te pacaleasca prin diferite plugin-uri sau reclame. Uneori se intampla sa iti ofere ceva ce ar putea sa iti placa, precum un screensaver frumos, sau, in mod ironic, un update de securitate chiar. Aceste programe se deghizeaza asa ca, de multe ori nu stii cum ajungi sa te trezesti cu pagina de start schimbata sau cu diverse reclame nedorite”, mai spune Upson.

Urmatoarea versiune Chrome va bloca automat aceste programe nedorite, folosind Google Safe Browsing. Pana atunci, arunca un ochi peste sfaturile Yoda, daca crezi ca browserul consuma prea multa memorie, sau calculatorul ti se misca prea greu.