Este vorba despre opțiunea care le permite utilizatorilor să ruleze podcasturi direct din browser. Astfel, dacă vrei să cauți o anumită producție audio, la un simplu search Google Chrome îți va afișa cele mai noi trei episoade, pe care le poți asculta direct în playerul podcasts.google.com, fie pe mobil, fie de pe desktop.

Ideea este cu atât mai utilă atunci când este pusă în practică pe iOS, acolo unde va fi lansată în curând aplicația Google Podcasts, notează The Verge.

Playerul a atras atenția internauților în luna martie, iar folosirea lui este asemănătoare cu cea a aplicației Google Podcasts pentru Android, care a fost prezentată publicului anul trecut.

Poți derula înainte sau înapoi, cu încetinitorul sau pe fast forward, iar dacă ești conectat cu un cont Google atunci ar trebui să poți să-ți sincronizezi activitatea pe mai multe dispozitive.

Cea mai mare limitare este, în prezent, faptul că interfața îți permite să glisezi între episoadele unui singur podcast, deci nu poți să treci de la un fișier audio la altul atunci când te afli deja pe site.

Google nu este singura companie care a lansat un podcast player. În luna aprilie, Apple a făcut un update al interfeței web, pentru ca aceasta să permită ascultarea episoadelor direct din browser, alimentând zvonurile potrivit cărora compania plănuiește scindarea iTunes în trei divizii diferite: muzică, TV și Podcast.