Parintii au acum un motiv mai putin de ingrijorare. Nu mai trebuie sa se teama de videoclipurile pe care le urmaresc copiii lor pe Youtube. Google va lansa pe 23 februarie Youtube in varianta dedicata special copiilor. Aplicatia “Youtube for Kids” va fi disponibila mai intai doar in SUA si deocamdata doar pentru Android. Google nu a facut public niciun plan referitor la iOS sau Windows Phone, sau o data de lansare pentru restul lumii.

Aplicatia va afisa continut adaptat varstei celor mici. Printre canalele care vor fi vazute de copii se numara cei de la DreamWorks, Talking Tom and Friends, National Geographic Kids, Mother Goose Club sau Jim Henson TV. Cei mici vor putea vedea si videoclipuri urcate de utilizatori si marcate de comunitate drept sigure pentru varsta lor.

Copii pot cauta video-urile tastand ce-i intereseaza sau prin voce. Google e sigura ca optiunea a doua va fi cea mai populara, din moment ce multi dintre cei mici nu stiu sa scrie. Totodata, si interfata a fost mult simplificata, pentru a le permite sa acceseze mai usor continutul dorit. In ecranul principal copiii vor vedea doar  8 tituri, campul pentru cautare si 4 iconite (un televizor pentru canalele populare, un bec pentru programele educationale, un radio pentru muzica si un binoclu pentru cele mai cautate videoclipuri) .

Aplicatia va bloca insa orice cautare care contine termini nepotriviti si le va sugera copiilor sa caute altceva.  In plus, le va oferi parintilor mai mult control asupra continutului pe care il pot vedea copii dar si asupra obiceiurilor acestora de vizualizare pe Youtube. Parintii vor putea astfel sa seteze cat timp le vor permite copiilor sa stea pe Youtube, pot reactiva aplicatia cu ajutorul unei parole, sau pot opri sunetul unor videclipuri.