Orice utilizator de YouTube pe telefonul mobil ingrasa conturile Google, ultimele sase luni aducand mai mult de 226 de milioane de euro. Conform vicepresedintelui serviciului video, "afacerea a explodat". Lucas Watson a refuzat sa dea cifre clare despre afacerea YouTube, cifra de 226 de milioane de euro fiind estimata de analistii financiari.

Martin Pyykkonen, analist la Wedge Partners Corp sustine ca 10% din castigul Google este asigurat de YouTube. Cum colosul american a avut castiguri de 14 miliarde de dolari in primul trimestru al lui 2013, serviciul video online ar fi contribuit cu 1,4 miliarde, nu mai putin de 280-350 de milioade de dolari venind din publicitatea pe mobile.

Sumele din publicitate s-au triplat in ultima vreme pentru ca 25% dintre utilizatorii zilnici (adica 1 miliard de oameni) ai YouTube folosesc telefoanele mobile. Este o cifra imensa avand in vedere ca in urma cu trei ani serviciul era "folosit" de 100 de milioane de oameni in fiecare zi. YouTube este disponibil pentru telefoanele mobile din 2007.