Noul update filtreaza cantitatea mare de informatii afisate in functie de modul de utilizare.

In primavara acestui an, Google a lansat modurile de utilizare ale aplicatiei Google Maps: Explore pentru cautarea anumitor destinatii si puncte de interes, Drive pentru ghidarea auto si Transit pentru transportul public.

Fiecare din cele trei moduri ofera un set unic de functii, gandite special pentru fiecare tip de utilizare.

Acum, Google Maps adapteaza si interfata grafica acestor moduri, pentru a separa mai bine informatiile utile in fiecare din cele trei moduri de utilizare.

In primul rand, punctele de interes considerate importante pentru un anumit mod de utilizare vor fi afisate mai mari decat celelalte.

De exemplu, in modul Drive liniile colorate care reprezinta valorile de trafic vor fi mai vizibile, in modul Tranzit statiile de autobuz si metrou vor fi mai mari, iar în modul Explore restaurantele sau hotelurile vor fi mai proeminente.

In al doilea rand, fiecare categorie de puncte de interes va avea o tema coloristica unica, pentru a fi mai usor de identificat. 

Punctele din categoria mancare si bautura vor avea o culoare, serviciile de transport alta culoare si asa mai departe.

Aceste modificari vor fi vizibile pe toate platformele pe care functioneaza aplicatia Maps si in cadrul tuturor serviciilor si aplicatiilor care integreaza functionalitatea Google Maps, inclusiv Google Earth, Android Auto si aplicatiile tertilor.

Noua interfata va fi implementata treptat, urmand ca pe parcursul urmatoarelor doua saptamani sa fie disponibila pentru toti utilizatorii Google Maps.

Sursa: News.ro