În ultimii ani, gigantul IT a tot adăugat funcționalități noi și informații utile în serviciul Maps, așa că a venit momentul ca și hărțile afișate să primească un update.

Compania a utilizat un algoritm de mapare a culorilor pentru o colorizare corectă a imaginilor ce reprezintă diverse tipuri de terenuri, teritorii sau caracteristici geografice.

Rezultatul? „O hartă mai ușor de înțeles, în culori vibrante, pentru toate regiunile, la scară globală”, se arată pe blogul companiei. Lacurile, râurile și oceanele sunt colorate cu un albastru mai puternic, plajele și zonele deșertice în culori de pământ, iar porțiunile cu vegetație în verde luxuriant. Google susține că toți utilizatorii vor remarca schimbarea, fie că privesc o metropolă, un oraș mai mic sau o arie naturală.

„În curând, vom putea vedea hărți mai precise ale străzilor, trotuarelor și ale zonelor pietonale, la o scară mult mai realistă. Google plănuiește să implementeze imagini mult mai detaliate ale bulevardelor din Londra, New York și San Francisco chiar în săptămânile următoare, iar intenția este aceea de a extinde inițiativa la cât mai multe orașe”, au mai transmis reprezentanții companiei. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: