Google a acceptat, pe langa plata amenzii, sa dezactiveze toate cookie-urile de urmarire plasate pe computerele utilizatorilor browserului Safari pana in februarie 2014. Google monitoriza, prin aceste aplicatii, comportamentul userilor.

Un tribunal din San Francisco a constatat ca acordul Google cu Comisia Federala pentru Comert "este corect, adecvat si rezonabil", scrie MEDIAFAX.

Google a negat pe de alta parte ca ar fi procedat incorect. FTC investigheaza de aproape 20 de luni daca Google abuzeaza de pozitia dominanta detinuta pe piata, iar agentia era pregatita sa dea in judecata compania, daca aceasta nu facea o propunere acceptabila pentru inchiderea investigatiei, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Amenda record de 22,5 milioane de dolari este prima aplicata de FTC pentru nerespectarea vietii private pe Internet. Un avocat al Google a sustinut ca ingrijorarea autoritatii de reglementare este nerealista, pentru ca grupul nu pastreaza informatiile oferite de aplicatiile de tip cookie.