Conform unor apropiati ai companiei americane, Google ar urma sa lanseze un nou serviciu de streaming, numit Remix. Lansarea ar urma sa aiba loc in luna martie a anului viitor.

Remix va aduce sub acelasi acoperis doua dintre serviciile actuale de streaming ale Google: Play Music si YouTube Red. Astfel, noul serviciu va oferi abonatilor atat muzica, cat si video.

Marea problema pe partea de video pentru cei de la Google au fost intotdeauna drepturile de difuzare. Negocierile complicate cu producatorii au facut ca YouTube Red, serviciu lansat de mai bine doi ani, sa fie disponibil doar in 5 tari: Statele Unite, Mexic, Noua Zeelanda, Australia si Coreea de Sud.

De cealalta parte a mesei de negocieri, casele de productie au fost mereu nemultumite de implicarea celor de la Google. YouTube a fost acuzat ca, desi este cea mai populara platforma de video, plateste cei mai putini bani catre producatori si artisti.

Se pare ca, de data aceasta, Google a convins deja trei mai producatori sa sustina viitorul serviciu de streaming. Este vorba de Sony Music Entertainment, Universal Music Group si Warner Music Group.

Ramane de vazut daca negocierile dintre cele doua parti aduc o disponibilitate globala a serviciului si daca o combinare a zonei de video cu cea muzicala va duce la o crestere a abonamentelor fata de serviciile actuale.

Daca valabilitatea YouTube Red este limitata la cele 5 tari amintite, Play Music este disponibil la nivel global, iar un abonament costa in România 5 euro, la fel cat cere si Apple pentru o luna de accesare a serviciului sau de streaming, Apple Music.

Sursa: News.ro