Să lucrezi de acasă este dificil și foarte important este să te faci auzit atunci când vorbești cu colegii prin intermediul platformelor Zoom sau Google Meet. De aceea, Google introduce o funcție de anulare a zgomotului de fundal numită „denoiser”. Datorită machine learning, Google Meet va putea elimina zgomotele de fundal ce ar putea apărea într-o zi de lucru de acasă.

Serge Lachapelle, Product Management Director la G Suite, face o demonstrație, iar rezultatele sunt impresionante. Astfel, AI-ul reușește să elimine zgomotul pe care l-ar face o pungă de snacks-uri, zgomotul produs de un pix, dar și cel de sticlă. El spune că această funcție va elimina zgomotul făcut de copii, animale de companie sau de electrocasnice precum aspiratorul.

De asemenea, Google promite criptarea sunetului end to end, iar anularea zgomotului de fundal este realizată pe serverele Google și rezultatul este trimis la utilizator.

Funcționalitatea nu este gata de lansare, iar compania încă mai lucreză la ea, dar ar trebui să fie lansată cândva luna viitoare pe clientul web Google Meet apoi pe Android și iOS.

_______________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: