Cei de la Google au fost implicati intr-un nou scandal - dupa problemele legate de Google Maps care au numit Casa Alba din Washington, 'Casa Negrilor', sau cu logo-ul Apple intr-o ipostaza jenanta, acum noua aplicatie de fotografii este in colimator dupa ce un barbat si o femeie de culoare au fost etichetati ca 'gorile'.

 

Google si-a cerut scuze public pentru momentul jenant al aplicatiei lansate in luna mai. Jacky Alcine a semnalat pe Twitter problema, fiind contactat dupa nu foarte mult timp de Yonatan Zunger, chief architect of social la Google. El i-a multumit lui Alcine ca a semnalat problema si a spus ca problema cu recunoasterea imaginilor face absolut necesara "procesarea diferita a contrastelor pentru culori diferite ale pielii si a luminii".

"Am avut o problema cu oamenii, de orice ras, etichetati ca animale de companie din motive similare" a spus Zunger, citat de The Guardian. "Lucram si la o rezolvare pe termen lung pentru lingvistica, adica la ce cuvinte sa fim atenti in pozele cu oameni, si la recunoasterea imaginilor. Se lucreaza din greu si mai sunt multe de facut, dar suntem total implicati" a incheiat Zunger.