Google s-a ferit multa vreme de magazinele clasice. Dar a luat-o pana la urma pe urmele Apple si Amazon si a facut primul pas spre o retea de magazine fizice proprii in toata lumea.  Gigantul IT a inaugurat miercuri primul sau magazin fizic. Surprinzator, outletul se afla in Londra si nu in Statele Unite, asa cum sar fi asteptat multi.

Clientii pot cumpara toate produsele Google: de la smartphone-ul Nexus sau tabletele cu acelasi nume, pana la notebok-urile Chromebook sau dongle-uri Chromecast.  Magazinele vor gazdui in curand si evenimente speciale, tabere de programare pentru copii sau actiuni educationale. Mai interesant insa, pe peretii acestora sunt ecrane interactive, cu care clientii se pot juca. Poti vedea astfel diverse peisaje cu ajutorul google Earth, poti desena virtual sau te poti uita pe Youtube.

La doar o zi dupa inaugurarea outletului din Londra, Google a lansat si propriul sau magazin online. Cel mai probabil, sefii companiei au decis ca gama de produse Google a ajuns destul de variata incat sa merite propriul site dedicat. Pana acum, produsele puteau fi comandate doar pe platforma Google Play.

Noul magazin online are sapte sectiuni: laptopuri Chromebook, smartphone-uri, tablete, Android Wear, TV&Video (Chromecast si Nexus Player), gadgeturi (precum termostatul Nest) si accesorii. Clientii se pot loga cu contul Google  si vor beneficia la inceput de livrare gratuita. Magazinul nu este deocamdata disponibil si in Romania.