Doua dintre cele mai agresive tactici adoptate de multe site-uri la ora actuala, clipurile video si sunetele care pornesc singure, vor fi limitate de Google pe parcursul urmatoarelor versiuni ale browser-ului Chrome.

In primul rand, redarea automata a clipurilor video va fi blocata in mod implicit. Si aici exista doua reguli importante pentru publisheri.

Autoplay-ul va fi permis atunci cand utilizatorul si-a exprimat expres interesul pentru un anumit site, dar doar daca clipul respectiv nu are sunet.

Cu alte cuvinte, niciun clip cu sunet nu va mai putea porni automat in viitoarele versiuni de Chrome.

Chrome va analiza insa comportamentul utilizatorului pentru a intelege când acesta chiar doreste ca un clip sa fie redat automat.

Spre exemplu, autoplay-ul va fi permis daca utilizatorul vizioneaza in mod frecvent continut video pe un anumit site ori daca site-ul respectiv a fost adaugat in lista de bookmark-uri.

De asemenea, Google Chrome va include o optiune prin care utilizatorul va putea bloca un site sa redea sunete.

In prezent, exista posibilitatea opririi temporar a sunetul unui tab, insa optiunea pregatita de Google va fi permanenta. Un site blocat, nu va mai reda sunete pâna cand nu va fi deblocat de utilizator.

Optiunea de blocare permanenta a sunetului va fi lansata in luna octombrie, iar limitarea clipurilor video care pornesc automat va intra in vigoare din ianuarie 2018, când va fi lansata versiunea 64 de Google Chrome.

Sursa: News.ro