Hackerii care susțin că au efectuat atacul amenință că vor elibera informațiile furate de la companie, inclusiv documente confidențiale de la Intel, AMD și American Megatrends.

Gigabyte este cunoscut în principal pentru componentele de PC, cum ar fi plăcile de bază și plăcile grafice, dar are și o serie de laptopuri și periferice, cum ar fi monitoarele, care sunt adesea marcate cu numele Aorus.

Potrivit unei pagini web pe darknet, văzută de Bleeping Computer și The Record, RansomEXX amenință să publice 112 GB de date pe care le-a furat de la Gigabyte. Bleeping Computer raportează că hackerii includ și capturi de ecran ale documentelor de la Intel, AMD și American Megatrends care se află sub NDA. American Megatrends creează firmware pentru producătorii de plăci de bază și computere, precum și pentru anumiți producători de Chromebookuri.

Gigabyte nu a răspuns la o solicitare de comentarii, dar a declarat pentru The Record că a izolat serverele afectate, a notificat forțele de ordine și începe o anchetă. Gigabyte nu a numit public RansomEXX ca fiind partea responsabilă.

____________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: