Nici nu a inceput bine 2014 ca utilizatorii retelei Snapchat s-au trezit cu conturile sparte. Hackerii au facut publice 4,6 milioane de nume si numere de telefon ale utilizatorilor retelei ce promite sa devina mai populara decat Facebook. Aplicatia pe care se incarca zilnic mai multe poze decat Facebook si Instagram la un loc a primit insa o lovitura serioasa de imagine.

Doi programatori ai unei companii de securitate au creat insa repede aplicatia care iti poate spune daca si contul tau a fost compromis. Trebuie doar sa introduci username-ul, iar GS Lookup va verifica daca acesta se regaseste in baza de date publicata de hackeri. Daca ai noroc, vei primi mesajul “You’re Safe!”

In cazul in care si contul tau a fost compromis, aplicatia te va anunta si va genera si numarul de telefon cu care te-ai inscris pe Snapchat (fara ultimele doua cifre, din motive de confidentialitate).

O alta aplicatie care face acelasi lucru se numeste Snapcheck. Poti verifica daca ti-a fost spart contul introducand username-ul sau numarul de telefon.

Desi au publicat baza de date, hackerii au sters insa ultimele doua cifre ale tuturor numerelor de telefon.”Compania a tot amanat sa repare bresa de securitate, pana cand a fost prea tarziu. Am cenzurat insa ultimele doua cifre. Atacul nostru a avut drept scop constientizarea acestui pericol, nu incurajarea abuzului. Daca Snapchat nu-si rezolva problemele vom publica baza de date necenzurata”, au declarat hackerii.