“Membrii Anonymous le declara razboi teroristilor”, e mesajul aparut recent din partea comunicatii de hackeri, dupa tragedia din Paris. Mesajul video a aparut pe unul din canalele Anonymous din Belgia. Conform Techcrunch, apelul pentru razbunarae victimelor a fost initiat de un singur hacker. Acesta are sustinerea catorva membri, dar cum Anonymous este o organizatie descentralizata si fara o structura ierarhica clara, va mai dura ceva timp pana cand vor incepe actiunile propriu-zise. Iar asta depinde doar de cati membri Anonymous vor sustine aceasta initiativa.

Mesajul Anonymous face referire la atacurile din Paris, soldate cu 20 de victime.”Vom lupta intotdeauna cu dusmanii libertatii de expresie. Acesta nu este un drept negociabil, un atac la libertatea de expresie reprezinta un atac la democratie. Asteptati-va la o reactie masiva din partea noastra, pentru ca apararea libertatilor individului reprezinta insasi fundatia Anonymous”, este textul postaat pe Pastebin, unul din cele mai populare site-uri pentru distribuirea de texte si informatii.

Hackerii mai promit ca vor urmari toata activitatea suspecta din mediul online si vor inchide toate conturile de socializare asociate activitatilor de terorism. “Va vom gasi pe toti, pana la ultimul si va vom distruge. Ati omorat oameni nevinovati. Nu veti reusi sa introduceti Sharia in democratiile noastre. Nu va vom lasa sa distrugeti libertatea presei”, e avertizarea Anonymous.

Acestia au mai amenintat si anul trecut ca vor declansa un razboi cibernetic impotriva gruparii Statul Islamic, dar nu au aparut ulterior alte stiri legate de actiunile acestora. De data aceasta, mesajele hackerilor se reunesc pe Twitter sub hashtag-ul #OpCharlieHebdo.