Global Blackout este numele noii operatiuni despre care se spune ca ar fi pusa la cale de hackerii de la Anonymous, sau macar de o fractiune a gruparii. Actiunea a fost anuntata printr-un post pe Pastebin.

Internetul ar urma sa se opreasca pe 31 martie, iar consecintele unei astfel de operatiuni ar fi dezastruoase pentru intrega lume. Masura vine ca o forma de protest impotriva "presedintilor iresponsabili ai tarilor si bancherilor care infometeaza planeta pentru propriul lor divertisment sadic".

Cum planuiesc cei de la Anonymous sa lase lumea fara net? Ei vizeaza atacarea a 13 servere globale care detin unele dintre cele mai complete liste de name servere si care stau la baza intregului proces de traducere a numelor de domenii in adrese IP.

Expertul in securitate Robert David, de la Errata Security, a explicat pe blogul sau ca acestea ar fi "un fel de carte de telefon al Internetului, care traduce numele site-urilor (www.facebook.com) in adrese IP (66.220.158.25)" Daca atacul hackerilor va avea succes, atunci in momentul in care vom scrie adresa unui site in browser, se va produce o eroare.

Actiunea de blocare a Internetului le ridica multe semne de intrebare expertilor in sericuritate. Ba au aparut chiar si informatii contradictorii in mijlocul gruparii Anonymous. Mai multe voci din interiorul acesteia au negat ca operatiunea ar urma sa aiba loc.

Cat despre fractiunea Anonymous Romania, hackerii au spart ieri si site-ul Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere

Sursa: msn.com