Nume mari din IT vor venit la Bucuresti pe 20 si 21 noiembrie cand este programata editia a 4-a a How to Web, conferinta dedicata inovatiei in tehnologie si antreprenoriatului. 

How to Web, cel mai important eveniment de profil din sud-estul Europei, va avea loc pe 20 si 21 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms, unde peste 800 de participanti vor sta fata in fata cu vorbitori internationali de calibru. In paralel se va desfasura si cea de a doua editie a Startup Spotlight, competitie si program de orientare adresat celor mai performante 32 de startupuri din regiune.

Editia din 2013 va aborda teme precum inovatia in tehnologie, dezvoltarea de produse si aplicatii penru dispozitive mobile, software-as-a-service si jocuri pe calculator, extinderea afacerilor web pe piete globale si finantarea acestora, precum si avantajele si provocarile pietei est-europene.

La How to Web 2013 vor veni Tal Siach (Co-Fondator si CMO Vizual.ly, Israel), Philipp Kandal (Co-Fondator si CTO Skobbler, Germania si Romania), Adii Pienaar (Co-Fondator si CEO Woo Themes, Africa de Sud), Kei Shimada (Director of Business Development Dentsu, Japonia), Alex Barrera (Chief WOWness Officer Press42.com, Spania) sau Michael Levit (Fondator Spigot si Managing Partner Founders Den, US).

Programul Startup Spotlight se va desfasura in paralel cu How to Web si va aduce impreuna cele mai performante 32 de echipe din regiune, care vor fi selectate de un juriu international si vor beneficia pe durata celor 4 zile ale programului de mentorat, intalniri cu investitori si reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate acceleratoare din lume, precum si sesiuni de pitching. 

Editia precedenta a Startup Spotlight a adus alaturi de echipele participante 12 dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri web din lume, printre care se numara Springboard, Seedcamp, GrowLab, Mozzila WebFwd sau HackFwd. In plus, cele mai bune echipe au avut ocazia sa isi prezinte produsele pe scena principala a How to Web, iar castigatorii au fost rasplatiti cu premii cash in valoare de 20.000 USD.

Startup Spotlight 2013 pastreaza acelasi format si premii, si pune start-up-urile fata in fata cu reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate fonduri de investitii si acceleratoare la nivel mondial. Printre invitatii care vor oferi feedback echipele participante ii amintim pe Jon Bradford (Managing Director TechStars London, UK), Carlos Espinal (Partener Seedcamp, UK), Rune Theill (Co-Fondator Rockstart Accelerator, Olanda), Lyuben Belov (Co-Fondator LAUNCHub, Bulgaria), Dylian Dimitrov (Fondator Eleven Startup Accelerator, Bulgaria) sau Sitar Teli (Managing Partner Connect Ventures, UK). Echipele care dezvolta produse inovative pot aplica online la http://startupspotlight.co pentru a participa la cea de a doua editie a programului.