Cel mai mare eveniment din sud-estul Europei dedicat inovatiei, antreprenoriatului si tehnologiei va reuni peste 40 de speakeri de pe 4 continente.

How to Web 2013, cea mai mare conferinta dedicata antreprenorilor din sud-estul Europei, va avea loc pe 20 si 21 noiembrie Crystal Palace Ballrooms din Bucuresti. La eveniment vor veni sa le dea sfaturi tinerilor cu idei de afaceri in IT nu mai putin de 40 de speakeri care au businessuri de succes.

Timp de doua zile, vor fi prezentari si dezbari, iar cei mai talentati tineri care vor sa faca bani din tehnologie vor primi sfaturi si chiar finantari. Exista si programul Startup Spotlight,care aduce fata in fata cele mai bune echipe din regiune cu mentori de exceptie si reprezentanti ai celor mai apreciate acceleratoare. In cadrul acestuia, cele mai bune startup-uri vor fi premiate, iar suma totala care va ajunge la tinerii antreprenori se ridica la 20.000 de dolari. 

"Cautam startupuri early stage, cu cel mult doi ani la activ si cel mult 100.000 de euro", spune Bogdan Iordache, fondator How to Web. Organizatorii vor alege dintre echipele inscrise 32. De asemenea, o parte dintre cei care nu se califica, vor fi invitati sa participe la unul dintre cele 3 workshopuri gratuite.

Ca numar de companii, am fost depasiti de Bulgaria, datorita sustinerii guvernamentale de acolo 

Subiectele acoperite vor include inovatie si scalabilitate, aplicatii pentru dispozitive mobile, software-as-a-service si jocuri sociale, big data si interfete inteligente, hardware si IoT, dar si localizare si paticularitatile caracteristice pietei est-europene.

Conferinta de la Bucuresti este cea mai mare de acest tip din sud-estul Europei. "La startupuri, Romania se descurca bine. Cred ca si datorita dimensiunilor ei are unul dintre cele mai mari ecosisteme din regiune. Ca numar de companii, am fost depasiti de Bulgaria, datorita sustinerii guvernamentale de acolo. Ca succese, suntem depasiti de Ungaria, cu LogMeIn is Prezi. LogMeIn e cotat la bursa", spune Bogdan Iordache, fondator How to Web.


Ce se va intampla la How to Web 2013

Cei peste 800 de participanti asteptati vor avea ocazia sa urmareasca studii de caz practice, sa descopere puterea inovatiei de a schimba lumea, dar si sa cunoasca reprezentanti importanti ai scenei tech la nivel global. La final, audienta va avea ocazia sa aplice lectiile invatate pentru a-si dezvolta in continuare produsele si a-si scala propriile companii.

La How to Web2013 vor veni, intre altii, Thomas Hartwing (CTO si Co-Fondator al King.com, una dintre cele mai importante companii de gaming din lume), Christian Reber (CEO si Fondator al 6Wunderkinder, unul dintre cele mai de succes start-up-uri europene), Paul Ford (VP si CEO SoftLayer, companie de infrastructura achizitionata de IBM cu 2 miliarde USD la inceputul anului) si Adii Pienaar (Co-Fondator si ex-CEO Woo Themes, liderul mondial in crearea de teme si plugin-uri pentru Wordpress).

Biletele de tip „very early bird” pentru How to Web 2013 sunt disponibile pana pe 27 septembrie si pot fi achizitionate online pe site-ul evenimentului http://howtoweb.co. Echipele inovatoare care isi doresc sa participe la Startup Spotlight pot aplica online la http://startupspotlight.co. Participarea la competitia si programul de orientare pentru start-up-uri este gratuita pentru cei 32 de finalisti care vor fi selectionati de un juriu format din experti internationali. How to Web este un eveniment dezvoltat cu sustinerea IXIA si X3.

Share articol: