A cincea editie internationala a How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovatiei, antreprenoriatului si tehnologiei din Europa de Sud-Est, va avea loc pe 20 si 21 noiembrie in Bucuresti. La eveniment, cele mai performante 32 de startup-uri din regiune vor concura pentru premiile in valoare totala de 20.000 USD oferite in cadrul celei de a treia editii a competitiei si programului de mentorat Startup Spotlight.

Evenimentul va aborda teme precum antreprenoriatul in tehnologie, dezvoltarea de produse cu potential disruptiv la nivel global, tendinte ale industriei, obtinerea de investitii sau crearea de jocuri si va adauga noi elemente adresate unor categorii specifice de audienta.

Pe scenele How to Web 2014 vor urca si de aceasta data personalitati marcante in domeniul tehnologiei la nivel mondial. Printre invitatii care au confirmat pana in prezent participarea la eveniment se numara: Paul Papadimitriou, expert in revolutia digitala si efectele sale transformatoare asupra afacerilor, si invitat special al celor mai importante evenimente in tehnologie din lume; Chris Chabot, Head of International Developer Relations Twitter, unde ajuta companiile si dezvoltatorii sa redefineasca viitorul creand conexiuni valoroase intre oameni prin intermediul tehnologiei si sustinand procesele de schimbare prin inovatie, sau Florian Meissner, Co-Fondator si CEO EyeEm, platforma pentru noua generatie de fotografi care utilizeaza dispozitivele mobile, avand peste 10 milioane de utilizatori si care a obtinut pana in prezent finantari de 6 milioane de dolari.

Intre 19 si 22 noiembrie va avea loc si cea de a treia editie a Startup Spotlight, competitie si program de mentorat adresat celor mai bune 32 de echipe din regiune. Pe parcursul celor 4 zile ale programului, acestea vor participa la workshop-uri si sesiuni de mentorat, vor cunoaste investitori si reprezentanti ai fondurilor de investitii early stage si ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare din lume, si vor intra in competitia pentru premiile in valoare totala de 20.000 USD oferite de IXIA, si in acest an partener principal al programului.

Rezultatele editiei precedente confirma calitatea programului si impactul pe care acesta il are asupra dezvoltarii startup-urilor. 32 de startup-uri early stage provenind din 8 tari din Europa Centrala si de Est au participat la Startup Spotlight 2013, au beneficiat de workshop-uri dedicate si sesiuni de mentorat si au participat la prezentari de acceleratoare si paneluri cu investitori. In plus, acestea au avut ocazia sa se intalneasca in sesiuni 1 la 1 cu reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare europene printre care se numara TechStars, Seedcamp, Oxygen si Wayra (UK), Rockstart (Olanda), Eleven si LauncHub (Bulgaria), Startup Bootcamp (prezent in mai multe tari europene), TechPeaks (Italia), Startup Wise Guys si Startup Highway (Estonia), sau Hub:raum (Polonia). 

Dupa finalizarea programului, 35% dintre echipele finaliste au primit o investitie, au incheiat un nou parteneriat sau au gasit parteneri strategici care sa ii sustina in eforturile lor ulterioare. Startup-urile early stage care dezvolta produse inovative in domeniul tehnologiei pot aplica online pentru participarea la cea de a treia editie Startup Spotlight completand formularul de inscriere disponibil online la http://startupspotlight.co/getready/ 

How to Web 2014 va avea loc pe 20 si 21 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms si va aduce impreuna peste 1000 de participanti din Europa Centrala si de Est si profesionisti in domeniul tehnologiei recunoscuti la nivel mondial. Biletele la eveniment vor fi disponibile in curand pe site-ul http://2014.howtoweb.co/newbeginnings/, iar pretul acestora va incepe de la 59 EUR.

In paralel va avea loc si cea de a treia editie Startup Spotlight, competitie si program de mentorat pentru startup-urile early stage din regiune care dezvolta produse in domeniul tehnologiei. Intre 19 si 22 noiembrie, cele 32 de echipe finaliste vor participa la un program de dezvoltare accelerata si vor cunoaste investitori, reprezentanti ai programelor de accelerare si ai fondurilor de investitii early stage, precum si mentori cu experienta. Aplicatiile pentru Startup Spotlight sunt deschise si se realizeaza prin completarea formularului disponibil online la http://startupspotlight.co/getready/