Întâmplător sau nu, cea mai recentă afacere încheiată de compania chineză este un parteneriat cu Rusia și presupune realizarea de rețele 5G pentru cel mai mare operator telecom din țară. 

Citat de agenția TASS și preluat de The Verge, președintele rus Vladimir Putin susține că nivelul de cooperare dintre Rusia și China este acum „fără precedent”, iar această părere este împărtășită și de președintele chinez Xi Jinping, aflat recent în vizită la Moscova.

Pentru Huawei, asigurarea acestei afaceri este o repliere după valul de acuzații venit dinspre președintele american Donald Trump.

Săptămâna aceasta au apărut informații potrivit cărora compania chineză își vinde business-ul pe zona de infrastructură subacvatică.

Pe teritoriul rețelelor 5G, SoftBank din Japonia a optat pentru echipamente Nokia și Ericsson în locul celor de la Huawei, compania care a furnizat până acum infrastructura 4G.

Tumultul din sectorul business-to-business pare să continue, cel puțin pentru încă o vreme, însă acesta este un moment bun pentru a ne aminti ce-a declarat în luna februarie Ren Zhengfei, fondatorul gigantului: „Dacă se sting luminile în Vest, Estul va continua să strălucească. (...) America nu reprezintă întreaga lume. America este doar o porțiune din această lume”.

Foto: Getty Images