Am ajuns sa vorbim sub forma de experiment despre oamenii care au reusit sa traiasca o zi, o saptamana sau o luna fara smartphone, tableta sau internet. Sa nu credeti ca nevazatorii sunt insa deconectati de la tehnologie, ci dimpotriva.

Echipa iLikeIT l-a avut invitat pe Alexandru Cucu - un olimpic la informatica speciala si student la matematica, care, in timpul liber, este fan al tehnologiei si urmareste iLikeIT.

El este student anul 1 la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Matematica, si, desi e nevazator din nastere, se poate mandri deja cu titlul de olimpic la informatica speciala (pentru nevazatori). Stie sa si programeze si foloseste si laptop si tableta si smartphone, este fan iLikeIT si urmareste toate editiile pe internet. El ne-a aratat cum foloseste laptopul, ce programe utilizeaza, inclusiv pentru programare, si cum navigheaza pe internet.

ANCOM (Autoritatea Naționala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) vrea sa impinga operatorii de la spate ca sa ofere servicii de comunicatii speciale pentru persoanele cu dizabilitati. Adica, pentru persoanele cu deficiente de auz sa existe oferta doar de mesagerie si acces la aplicatii instant. Si acces la tehnologie pentru persoanele cu diferite deficiente.